Sant Julià de Llor i Bonmatí es prepara per a la implantació del nou servei de recollida de residus porta a porta

Bonmatí. Mas Bonmatí des de la colònia.

Sant Julià de Llor i Bonmatí es prepara per a la implantació del nou servei de recollida de residus porta a porta

Es posarà en funcionament el proper 19 de setembre
El Consell Comarcal de la Selva es qui té delegat aquest servei i l’executa a través de l’empresa NORA, SA

La població de Sant Julià del Llor i Bonmatí ha donat el tret de sortida al nou servei de recollida porta a porta aquesta setmana amb el primer dia de repartiment de cubells al centre cívic. Durant la jornada, que ha tingut lloc de nou del matí a una del migdia i han acudit un total de 131 persones a recollir el seu material de reciclatge. Sens dubte, tal com han explicat els mateixos tècnics de l’ens selvatà, la jornada ha estat un èxit total, tenint en compte que s’esperen en total 650 habitatges.

Les sessions de repartiment continuen durant els propers dies i, també, la setmana vinent per començar el nou servei de recollida de residus porta a porta el dilluns 19 de setembre. 

Paral·lelament, els comerços del municipi van rebent la visita particularitzada dels informadors de la campanya i, durant la setmana vinent, també podran recollir els seus cubells.

El dilluns 5 de setembre va tenir lloc la xerrada informativa sobre el funcionament del nou servei de recollida de residus que s’implantarà a la població aquest mes de setembre i l’afluència de veïns va sobrepassar la cabuda del centre cívic. 

D’aquesta manera, aquelles persones que no han recollit el seu material de reciclatge tenen una nova oportunitat per fer-ho. Alhora, el punt informatiu també servirà per resoldre qualsevol mena de dubtes o qüestions que puguin tenir sobre aquest nou sistema de recollida de residus.

De fet, el consistori de Sant Julià de Llor i Bonmatí conjuntament amb el Consell Comarcal de la Selva –que és qui té delegat aquest servei i l’executa a través de l’empresa NORA, SA, – han dut a terme una campanya de comunicació a la població, que s’ha desenvolupat en diverses fases els darrers mesos. En aquest sentit, cal recordar que s’han organitzat diverses accions amb l’objectiu de donar a conèixer el funcionament i els avantatges que suposarà la incorporació d’aquest nou sistema de recollida de residus. Aquestes accions han anat acompanyades de punts informatius de repartiment de cubells.

Durant el darrer mes s’han establert diversos punts informatius de recollida de contenidors per tal que tots els veïns tinguessin tots els cubells el dia de la posada enfuncionament d’aquest nou sistema.

Retirada de contenidors i posada en funcionament del nou servei de recollida de residus

El Consell Comarcal de la Selva –a través de l’empresa NORA, SA- retirarà tots els contenidors del carrer. El nou sistema de recollida de residus porta a porta consisteix a dipositar els residus a la porta de casa correctament separats en les fraccions que ja coneixem: orgànica, resta, envasos, paper i vidre. Pel que fa al vidre, es preveu que se’n mantingui la recollida amb els mateixos contenidors del carrer.

Per què es recicla més amb aquest model?

Les xifres ens demostren que amb aquest model de recollida porta a porta es recicla més: el reciclatge és obligatori i cada llar es responsabilitza directament de deixar els residus ben separats a la porta de casa seva. Per facilitar aquest control, com a mínim un dels cubells emprats porta un xip electrònic que l’identifica amb l’adreça de la llar.

El reciclatge beneficia el medi ambient per molts motius que, a més a més, relacionen medi ambient amb economia. I és que els residus reciclats no són altra cosa més que recursos materials que ens permeten fabricar nous articles i reduir substancialment l’extracció de matèries primeres del planeta.

No Comments

Post A Comment