Santa Coloma de Farners implantarà el porta a porta el proper 16 de novembre

santa coloma la selva recicla

Santa Coloma de Farners implantarà el porta a porta el proper 16 de novembre

La població de Santa Coloma de Farners implantarà el nou sistema de recollida porta a porta el proper dimecres 16 de novembre. Per aquest motiu, durant aquestes darreres quatre setmanes s’ha organitzat el repartiment de contenidors en diversos dies i en diferents franges horàries per poder donar resposta a tots els veïns i veïnes de la població.

El dilluns dia 14 de novembre la campanya arribarà al seu punt àlgid amb l’inici de la retirada dels contenidors del carrer, que finalitzarà el dimarts 15 de novembre per donar temps a la població a adaptar-se al nou sistema.

Des de finals del mes de setembre i durant tot el mes d’octubre, s’està duent a terme  la campanya de comunicació a tota la població: disseminats, Santa Coloma Residencial i nucli urbà de la població, amb la bustiada generalitzada a totes les llars que les ha convocat a les sessions de repartiment dels kits de reciclatge. D’aquesta manera es divideixen les prop de 5.000 llars comptabilitzades a Santa Coloma de Farners en 4 grups que podran accedir a 5 sessions de repartiment distribuïdes en diferents franges horàries.

En concret cada grup té accés a dues tardes, dos matins i una franja en dissabte. El lloc de repartiment habitual és el pavelló municipal Els Saioners.

Per la seva banda, els habitatges de Santa Coloma Residencial estan convocats a la seu social de la urbanització i disposen de 6 sessions de repartiment distribuïdes entre el 15 d’octubre al 19 de novembre.

Totes les accions realitzades i programades tant al nucli urbà com als diversos veïnats tenen l’objectiu de donar a conèixer el funcionament i els avantatges que suposarà la incorporació d’aquest nou sistema de recollida de residus. Així mateix, s’han fet reunions amb tots els col·lectius del municipi. 

La bustiada a la població es veurà reforçada per una intensa campanya informativa al carrer i a les xarxes amb l’element comunicatiu de “La portanoves del porta a porta” i altres cartells i banderoles repartits per diferents punts de la població, de forma especial en les actuals ubicacions de contenidors, per avisar els usuaris de la seva propera desaparició.

Cada setmana, nous episodis de la crònica del porta a porta

La crònica del porta a porta de la Selva és una producció del Consell Comarcal de la Selva destinada a reviure en ficció els canvis que produeix el porta a porta a la majoria de llars selvatanes quan s’adapten al reciclatge 100% i enceten el nou camí cap a la sostenibilitat.

Aquesta primera entrega, destinada al reciclatge i les primeres passes de la reducció dels residus, està formada per 12 episodis d’uns 4 minuts, protagonitzats per tres nous personatges comarcals: en Muralles, la Termals i l’Aiguamolls, els quals van ser escollits per fer honor als tres municipis selvatans que van posar en marxa conjuntament el porta a porta durant les primeres setmanes de l’any 2021: Sils, Caldes i Hostalric.

Retirada de contenidors i posada en funcionament del nou servei de recollida de residus després de la Festa de la Ratafia

El dia 14 de novembre, el Consell Comarcal de la Selva –a través de l’empresa NORA, SA- encetarà la retirada de tots els contenidors del carrer, que finalitzarà l’endemà, dimarts, 15 de novembre, per donar més marge a la població en l’adaptació al nou sistema.

El nou sistema de recollida de residus porta a porta consisteix a dipositar els residus a la porta de casa correctament separats en les fraccions que ja coneixem: orgànica, resta, envasos, paper i vidre. Pel que fa al vidre, es preveu que se’n mantingui la recollida amb els mateixos contenidors del carrer.

Comiat dels contenidors

La campanya informativa culminarà el dilluns 14 de novembre amb una cercavila per celebrar la retirada de contenidors.

A l’acte de comiat dels contenidors, està previst que hi assisteixin el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Paraire; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martm; i el regidor de Medi Ambient, Pep Prat.

Per què es recicla més amb aquest model?

Les xifres ens demostren que amb aquest model de recollida porta a porta es recicla més: el reciclatge és obligatori i cada llar es responsabilitza directament de deixar els seus residus ben separats a la porta de casa seva. Per facilitar aquest control, com a mínim un dels cubells emprats porta un xip electrònic que l’identifica amb l’adreça de la llar.

El reciclatge beneficia el medi ambient per molts motius que, a més a més, relacionen medi ambient amb economia. I és que els residus reciclats no són res més que recursos materials que ens permeten fabricar nous articles i reduir substancialment l’extracció de matèries primeres del planeta.

No Comments

Post A Comment