El Consell Comarcal de la Selva posa en marxa la nova deixalleria supramunicipal de la Cellera de Ter

El Consell Comarcal de la Selva posa en marxa la nova deixalleria supramunicipal de la Cellera de Ter

El Consell de la Selva ha posat en marxa el nou servei de deixalleria supramunicipal a la comarca aquest dissabte, 3 de febrer de 2018, que compartiran els ajuntaments d’Anglès, la Cellera de Ter i Amer. Es tracta de la deixalleria supramunicipal de la Cellera de Ter, una iniciativa promoguda per la voluntat dels tres municipis veïns d’oferir un servei més ampli i de menor cost als seus conciutadans.

El conseller de Medi Ambient, Josep Roquet, ha explicat que des de l’any 2018 fins a l’actualitat tots tres municipis disposaven del seu propi servei de deixalleria amb horaris força reduïts i, en canvi, amb el nou servei tots els veïns i veïnes d’Amer, Anglès i la Cellera de Ter disposaran d’un total de sis dies d’obertura durant la setmana.

Amb aquesta ampliació d’horaris i majors facilitats, els tres ajuntaments associats aspiren a absorbir tota la varietat de residus domèstics i comercials que no disposen d’un servei específic a la via pública, és a dir, tots aquells que no són fracció resta, o els constants abocaments de trastos en diferents indrets del municipi.

Des del Consell Comarcal creuen que el futur demana seguir mancomunant serveis.

En el marc de l’acte d’inauguració, que s’ha fet aquest dissabte, 3 de febrer, s’ha ofert xocolata amb melindros a totes aquelles persones que han visitat la instal•lació en el seu primer dia de funcionament.
L’alcalde de la Cellera de Ter, Josep Sarsanedas, l’alcaldessa d’Amer, Maria Rosa Vila, i la d’Anglès, Àstrid Desset, juntament amb el conseller de Medi Ambient, Josep Roquet, així com diversos regidors dels tres municipis, han participat a la jornada de portes obertes aquest dissabte al matí, coincidint amb la posada en marxa d’aquest nou servei de deixalleria supramunicipal.

Els horaris de la deixalleria supramunicipal

La deixalleria obrirà cada dia, a excepció dels diumenges: dilluns, dimecres i divendres estarà oberta de les cinc a dos quarts de vuit del vespre; els dimarts i dijous de les deu del matí a les dues del migdia i, els dissabtes, fins a dos quarts de tres. Pel que fa als residus: s’hi admeten tot tipus de residus domèstics com els ordinaris, voluminosos i especials, excepte resta i fracció orgànica, residus sanitaris, residus explosius i residus amb amiant. També s’hi admeten residus comercials d’establiments, tallers, oficines i serveis dels pobles donats d’alta en el servei. I, finalment, articles reutilitzables. Pel que fa als envasos i restes de medicaments cal dur-los a les farmàcies.

No Comments

Post A Comment