El Consell Comarcal de la Selva posa en marxa el servei de recollida porta a porta a Riudellots i Breda

El Consell Comarcal de la Selva posarà en marxa el servei de recollida porta a porta a les poblacions de Riudellots de la Selva i Breda respectivament el proper dia 26 de novembre. Per això, des de l’ens comarcal, conjuntament amb aquests dos ajuntaments, s’ha organitzat una presentació pública a la població en general. Així, pel que fa a Riudellots de la Selva, es farà una xerrada berenar aquest divendres, 10 de novembre, a les set de la tarda, durant la qual el Consell Comarcal de la Selva presentarà el nou servei. En aquest primer acte de presentació del servei es previst que hi participi el director de l’Agència Catalana de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost que exposarà “La nova planificació en matèria de residus a Catalunya”. L’acte comptarà, a més, amb el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura.

Pel que fa a l’acte de Breda, el nou servei de recollida porta a porta es presentarà aquest dissabte, 11 de novembre, a les onze del matí al Centre Cívic. L’acte anirà a càrrec del Consell i l’Ajuntament de Breda conjuntament. Està previst que hi assisteixi l’alcalde de Breda, Dídac Manresa, i el regidor de Medi Ambient, Josep Amargant, així com diversos responsables polítics i tècnics de l’ens comarcal.

Inici del servei a Riudellots de la Selva

A Riudellots de la Selva, el dia 25 de novembre desapareixeran tots els contenidors del carrer i el diumenge 26 a la nit s’haurà de treure la primera bossa a la porta de casa. En el cas concret d’aquesta població, es recolliran a la porta de casa totes les fraccions de residus que fins ara tenien servei a la via pública, que són: fracció orgànica, envasos, cartró, vidre, resta i fracció vegetal. Per utilitzar el servei és obligatori que cada llar disposi de dos cubells lliurats per l’Ajuntament: un de marró identificat amb un codi, per a la fracció orgànica, i un de verd per al vidre. Aquests cubells i la resta d’informació del servei porta a porta s’entregaran en els punts informatius que, del 10 al 25 de novembre, circularan pel municipi i la Casa de Cultura des d’on també es resoldrà qualsevol dubte que tinguin, presencialment o trucant al telèfon d’atenció ciutadana 872012018.

Breda, un dels 140 municipis de Catalunya que aposta pel model de recollida que dona millors resultats pel que fa a reciclatge

Breda és un dels 140 municipis catalans que ha apostat pel model de recollida que dona millors resultats pel que fa a reciclatge. Catalunya recicla un 40 per cent de mitjana dels residus que genera i els municipis del “porta a porta” superen el 60%. Amb aquestes perspectives, la recollida porta a porta s’ha convertit en la millor estratègia que hem trobat per solucionar una problemàtica de pes que hem d’afrontar tots els municipis: l’encariment constant del cost dels residus municipals degut als gravàmens ambientals, cada cop més elevats, que s’apliquen sobre els residus que entren sense separar als abocadors.

La recollida porta a porta facilitarà al màxim la utilització del servei

Aquest cubell i la resta d’informació del servei s’entregarà en els punts informatius que, de l’11 al 26 de novembre, circularan per diferents llocs del municipi i l’Espai Jove, des d’on també es resoldrà qualsevol dubte que tingueu; presencialment o trucant al telèfon d’atenció ciutadana 872012018.

No Comments

Post A Comment